„Получихме информация, че руските войски подготвят въздушен удар по най-важната

...
„Получихме информация, че руските войски подготвят въздушен удар по най-важната
Коментари Харесай

Русия готви въздушен удар по храма „Света София“ в Киев

„ Получихме информация, че съветските войски приготвят въздушен удар по най-важната реликва на украинския народ – Света София в Киев. Негово Блаженство Святослав, Глава и Отец на УГКЦ, приканва всички християни да се молят за духовната реликва на славянските нации и приканва агресора да се въздържа от този ужасяващ акт на вандализъм. Нека Света София – Божията мъдрост, просвети тези, които са възнамерявали да извършат това закононарушение “, се споделя в известието.

Министърът на културата Александър Ткаченко обръща внимание на обстоятелството, че преди час Министерството на защитата на Руската федерация разгласи желанието си да бомбардира „ обекти на Службата за сигурност на Украйна “ в центъра на Киев.

„ Тези незаконни планове съставляват опасност както за хората, по този начин и за светините на Киев. На няколко десетки метра от оповестената цел на бомбардировките се намира „ Света София “ с мозайки и фрески от 11 век. Тази неповторима архитектурна забележителност е включена в лист на обектите на международното завещание. Всяка щета или заличаване на катедралата, породено от Русия, ще се трансформира в непоправима загуба за цялото човечество “, твърди министърът.

По-рано през днешния ден покрай метростанция Дорогожичи. В резултат на вражеската офанзива на мястото, където е паднал снарядът, се е образувал гъст пушек. Има краткотрайни проблеми с телевизионното лъчение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР