„Получих сигнали за непочистени навреме пътища след падналия през нощта

...
„Получих сигнали за непочистени навреме пътища след падналия през нощта
Коментари Харесай

Министър Караджов: Наредих на областните управления на АПИ да ми докладват за непочистени пътни участъци

„ Получих сигнали за непочистени в точния момент пътища след падналия през нощта изобилен сняг. Наредих на регионалните ръководства на АПИ да създадат инспекция на всички сектори и да ми рапортуват има ли проблеми, на какво се дължат и по кое време ще бъдат отстранени “, написа във фейсбук министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

„ Това са фотосите, които получих от автомагистрала “Тракия”. Там от София до тунел „ Траянови врата “ работят 23 снегорина. От АПИ ми рапортуваха, че сега автомагистралата е почистена до асфалт. “



По-рано през днешния ден Иван Тотев от ГЕРБ разгласява фотография на заснежен сектор от " Тракия " и настоя Гроздан Караджов да изясни „ за какво всичко е леш, а почистващите машини в този момент излизат “.

От АПИ осведомят, че над 310 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в регионите със снеговалеж, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите по републиканските пътища.

Обработката на настилките продължава, изключително по усойните места и оборудванията, където има предпоставки за хлъзгавост и замръзване. При нужда в почистването ще се включат и в допълнение машини.

23 комбинирани снегорини работят на Автомагистрала „ Тракия “ в сектора от София до тунел „ Траянови врата “. Първата обработка на настилката е направена в 4 ч. В 6:30 ч. на терен е била цялата налична техника, която се изисква по проекта за зимното разчистване на автомагистралния сектор - 23 комбинирани снегорина, 2 патрулни и 3 товарачни машини. В този сектор сутринта е имало натоварен снеговалеж. Машините не са спирали работи, не е налагано и ограничаване в придвижването на транспортните средства. В момента автомагистралата е почистена до асфалт.

Екипите на пътноподдържащите компании наблюдават метеорологичните прогнози и подхващат нужните дейности за обработка на трасетата, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР