Получени са десетки сигнали за лошото време, аварии с електричеството

...
Получени са десетки сигнали за лошото време, аварии с електричеството
Коментари Харесай

Областната управа в Бургас ще поиска прекратяване на договора със снегопочистващата фирма

Получени са десетки сигнали за неприятното време, повреди с електричеството и паднали дървета поради мощния вятър в Бургаско . 5-метрови талази са отнесли крайбрежната линия, залели са плажни заведения и са потополи лодки.

От Областната администрация в Бургас ще изискат да се приключи договорът с компанията , която почиства в общината, откакто коли са закъсали по необработените пътни артерии в региона. Засега няма информация за потърпевши или бедстващи , предава „ NOVA “.

Бургаският регионален шеф Пламен Янев регистрира, че сега под 10 обитаеми места нямат ток , до момента в който през вчерашния ден те са били почти 60. По думите му сега няма непроходими пътни сектори . Той разкри, че по време на съвещание на Областния щаб от 2 ноември, от „ Пътна полиция “ и Областното пътно ръководство са уведомили, че има проблем с компанията за снегопочистване, защото не е предоставила нужните данни за машините . Янев изясни, че по този начин се блокирала инспекцията в цялата област, тъй като трябвало да се сформира лист, с цел да се ревизира за повтаряне.

„ До ден сегашен, макар моя заповед, това не е изпълнено “, посочи той, допълвайки, че в неделя сутринта компанията не е била открита, само че по-късно шеф се е свързал с него и е изложил гледната им точка, а точно, че през цялата им нощ всички машини на компанията са работили без да стопират .

Янев ги е поканил на среща с представители на Министерство на вътрешните работи и Областно пътно ръководство, с цел да бъде конкретизирано „ какво и по какъв начин “ , само че било факт, „ че те не си извършват в точния момент отговорностите “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР