Получаването на ТЕЛК решение е златно ключе, което отключва много

...
Получаването на ТЕЛК решение е златно ключе, което отключва много
Коментари Харесай

Нейков: ТЕЛК решението е златен ключ, отключващ врати с много привилегии

Получаването на ТЕЛК решение е златно ключе, което отключва доста порти с привилегии, които следват от документа. Така някогашният обществен министър Иван Нейков разяснява последната разкрита скица за приемането на подправени решения.

Близо 1,7 милиона лв. бяха открити у арестуваните медици във Варна. Арестувани са петима лекари и сириец с български паспорт. Между 1200 и 2000 лв. е коствало на здрави пациенти да бъде издадено ТЕЛК решение за неработоспособност.
Близо 1,7 млн. лева са открити у арестуваните за подправени телкове във Варна Заплащането на услугите варирало от 1500 до 2000 лева, а единствено за 4 месеца над 200 души се възползвали
По думите на Нейков 2000 лв. за този " сакрален документ” в действителност е добра инвестиция, тъй като се отключва вратата на Национален осигурителен институт за инвалидна пенсия и тази за доста общински услуги.

„ Това е система, при която сега, в който получиш този документ, от този миг нататък започваш да получаваш от обществото под друга форма”, добави Иван Нейков.
Двама братя сирийци са в основата на групата за подправени ТЕЛК решения във Варна Те набирали клиенти и им предложили против 1500 лв. да получат подправени инвалидни пенсии
Според него слабото звено е, че няма основани принадлежности, които да управляват системата. По думите му би трябвало наложително всеки да има електронно досие, а по-късно е необходим надзор по цялата верига.

„ Говорим за проблем, който съществува от години и най-странното е, че има решение, само че ние не се приближаваме до него. Трябва смяна на контрола и смяна на инструментите, с които човек стига до това решение. Технологиите към този момент са толкоз напред, че няма никаква спънка да имаме същински здравни досиета”, съобщи някогашният обществен министър.
Как да бъдат прекъснати незаконните схеми с ТЕЛК? И още тематики в сряда заран в „ Тази заран ”
„ Има модел и той е на Световната здравна организация. Ползва се в Европейски Съюз, а ние стоим и желаеме да открием топлата вода. Всичко е пред нас, просто би трябвало политическа воля, с цел да се реши проблемът”, счита Иван Нейков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР