Получава се така, че дебелината на палачинките е показател за

...
Получава се така, че дебелината на палачинките е показател за
Коментари Харесай

Палачинките без брашно, които ще ви оставят без думи

Получава се по този начин, че дебелината на палачинките е индикатор за умеенето на готвача, който ги е приготвил. Колкото по-тънки са те, толкоз по-пипкава е работата му. Изключение са американските палачинки.

Палачинките от грис също са разнообразни. Така да вземем за пример, те се подготвят с прибавянето на квас. В нашата рецепта през днешния ден няма квас, тъй че те се получават тънки и гладки, идеални за всевъзможни пълнежи.

Съставки:

Грис – 230 грама Прясно мляко – 550 мл Яйца – 3 броя Захар – 2 супени лъжици Сол – 0,5 чаена лъжичка Бекон – 100 грама Говеждо месо – 300 грама Лук – 1 брой Краве масло – 2 супени лъжици Черен пипер на усет

Начин на подготвяне:

За  пълнежа: Минете месото през месомелачката дружно с лука и бекона. След това го запържете на междинна температура за 20 минути, до момента в който стане готово. Не забравяйте да овкусите със сол и черен пипер.

Разбийте яйцата със солта и захарта. Добавете гриса, разбъркайте и оставете настрани за 15 минути.

Изсипете млякото в сместа и разбъркайте. След това изсипете сместа в блендер и още веднъж разбъркайте до хомогенна консистенция. Сместа е подготвена, можете да започнете да пържите палачинките в нажежен тиган.

Изсипете пълнежа в готовите палачинки и ги завийте. След това намажете дълбока тавичка с масло, разпределете палачинките на един или два пласта, намажете ги с масло и ги изпратете във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Вижте още: Най-вкусните кюфтета! Две от най-хубавите предписания

Пълнежът може да бъде от всичко: гъби, сирене, извара, риба, мак, сладко.

За приготвянето на сместа използвайте единствено най-пресните яйца и прибавете маслото в самия край. Ако тези условия са изпълнени, тестото няма да бъде толкоз компактно и надлежно, палачинките ще станат по-тънки. Запазете нашата рецепта от палачинки от грис, пълнени с месо, и дано вашите близки се насладят на това прелестно ядене!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР