Полското правителство оцени финансовата стойност на загубите от Втората световна

...
Полското правителство оцени финансовата стойност на загубите от Втората световна
Коментари Харесай

Полша иска от Германия 1,3 трилиона евро репарации за Втората световна война

Полското държавно управление оцени финансовата стойност на загубите от Втората международна война на 1,3 трилиона евро и съобщи, че ще „ изиска от Германия да разиска тези репарации “, предава БГНЕС.

„ Това е огромна сума от 6,2 трилиона “ злоти, съобщи на конференция вицепремиерът Ярослав Качински, началник на ръководещата партия „ Право и правдивост “, и добави, че приемането на репарации ще бъде „ дълъг и сложен “ развой.

„ От позиция на Германия и като се има поради, че такива обезщетения се изплащат с десетилетия, това е допустима сума за немската стопанска система “, сподели Качински.

Сумата бе обявена по време на гала за показване на отчет за загубите, понесени от Полша вследствие на нападението на нацистка Германия и немската окупация през 1939-1945 година

„ Целта на Полша е да получи отплата за всичко, което немската страна и немският народ са предизвикали на Полша през 1939-1945 година Това е нашата цел, която се вписва в концепцията за възобновяване на естественото действие на полската страна “, добави Качински и акцентира, че няколко десетки страни са получили обезщетения от Германия, а Полша - не.

„ Германия атакува Полша и нанесе големи вреди “, съобщи политикът и уточни, че отрицателните последствия се усещат от страната и до през днешния ден. „ Германия към момента не е платила за закононарушенията си против Полша “, добави той.

„ Пътят към приемане на репарации ще бъде дълъг, само че сме сигурни, че един ден ще успеем “, заключи Качински.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР