Полското правителство настоява в ЕС да бъдат въведени нови данъци,

...
Полското правителство настоява в ЕС да бъдат въведени нови данъци,
Коментари Харесай

Полша иска нови данъци в ЕС за набиране на средства за борба с коронавируса

Полското държавно управление упорства в Европейски Съюз да бъдат въведени нови налози, с цел да се усилят средствата в бюджета на Евросъюза, които са нужни за битката с ковид, съобщи през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите на полския министър-председател, който направи изявление пред долната камара на националния парламент, Европейски Съюз би трябвало да работи самоуверено.

Трябва да се върнем към предходните си хрумвания, сподели той и изброи налога върху цифровите услуги, върху финансовите интервенции, въглеродния данък, налога за огромните интернационалните корпорации

Тези хрумвания ще вкарат в бюджета на Европейски Съюз десетки милиарди евро нови средства за битка с ковид, означи Моравецки и обърна внимание на потребността да се постави завършек на офшорките.

За да се появят нови средства, Полша е подготвена да взе участие съразмерно в гаранционни механизми, добави той.

Моравецки разгласи още, че към 200 000 полски компании са се обърнали към държавното управление с молба за поддръжка в изискванията на рестриктивните мерки, въведени за прекъсване на разпространяването на ковид.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР