Полското антивоенно движение и новорегистрираната партия Фронт“ възнамеряват да участват

...
Полското антивоенно движение и новорегистрираната партия Фронт“ възнамеряват да участват
Коментари Харесай

„За деукраинизацията на Полша“. В Полша се формира проруска опозиция

Полското антивоенно придвижване и новорегистрираната партия „ Фронт “ имат намерение да вземат участие в парламентарните избори, защитавайки концепциите за " деамериканизация " и " деукраинизация " на Полша, както и за възобновяване на разговора на Варшава с Москва и Минск. Това е забавен опит, който ще покаже дали Варшавският салон има интерес към геополитическата диверсификация на Полша.

Силите, които остро се опълчват както на проправителствения, по този начин и на проевропейския мейнстрийм, започнаха да приказват за присъединяване в идните парламентарни избори в Полша тази есен.

И по този начин, Полското антивоенно придвижване (PRA) е готово да номинира своите претенденти, съгласно портала Wirtualna Polska. Нейни водачи са политолозите Лешек Сикулски и Себастиан Питон.

Те назовават украинския спор " американска война ", квалифицирайки военната поддръжка на Варшава за режима в Киев като " нападателна източнаполитика ", защото е ориентирана против Русия, а с нея по принцип не би трябвало да сте " скарани ".

Както REGNUM към този момент заяви, на 1 май по самодейност на полското антивоенно придвижване във Варшава се организира Марш на мира.

„ Говорителите подчертаха, че войната и войнствената политика, провеждана от полските държавни управления и подкрепяна от лицензираната парламентарна съпротива, би трябвало да получат противодейстие непременно “, разяснява действието Лукаш Ястржебиески, колумнист в списание Myśl Polska. „ Има няколко аргументи, само че главната е, че сходна политика заплашва даже биологичното оцеляване на нашата нация. “

По думите на Сикулски, те, дружно с сътрудника си Питон, чакат да вземат по-активно присъединяване в политиката. „ Тук всички варианти са на масата, решенията ще бъдат взети до края на май “, сподели Сикулски. Ако не съумеят бързо да записват партията, тогава не е изключена появяването на изборна комитет, за чието основаване са задоволителни 15 души.

На първо място, полското антивоенно придвижване предлага да приказва със следния девиз: „ Осигуряване на поляците с на ниска цена гориво, газ и сила, което е допустимо с помощта на положителните връзки с Русия.

Подобни лозунги споделя и партията „ Фронт “, която получи регистрация през март тази година във Варшавския областен съд. Тя се управлява от полския политик Кшищоф Толвински, някогашен фермер, който съумя да почленува и в Полската селска партия (PSL), и в Партията на правото и справедливостта (PiS).



На уеб страницата на „ Фронт “ се споделя, че тази мощ, преди всичко, се застъпва за " деамериканизацията на Европа ", основаването на коалиция от партии, които да се опълчват на намесата на Съединени американски щати в делата на европейския континент.

Второ, за „ деукраинизацията на Полша “. Това допуска отвод от всякакво съдействие с Украйна, като се изключи съществуващите отговорности в икономическата и военната сфера. Говори се за нуждата от подготовка на цялостни решения на казуса с пребиваването на украинските бежанци на територията на Полша и със прекъсване на притока им в страната.

Експулсирането от Полша на по този начин наречените „ различни центрове на властта на всевъзможни страни, с необикновен акцент върху Беларус и Русия “. Иницииране на приятелско и партньорско политическо и икономическо съдействие с Москва и Минск.

„ Трябва да се върнем към концепцията на Шарл дьо Гол за развиване на „ Европа от Атлантика до Урал “, т.е. от Лисабон до Владивосток, като имаме поради, че с помощта на Русия политическото, икономическото и културното въздействие (ако го създадем) може да се простира оттатък Урал до Азия ”, - е маркирано в партийната стратегия.

Както самият Толвински сподели пред Rzeczpospolita оня ден, регистрацията на „ Фронта “ е единствено първата стъпка. Партията ще взе участие в парламентарните избори: независимо - за Сената и в по-широка коалиция - за Сейма.

Разбира се, в подтекста на тоталната осведомителна поддръжка на киевския режим от съвсем всички полски медии, проправителствени и опозиционни, ще бъде мъчно за полското антивоенно придвижване и за „ Фронта “ да предадат своите послания и позиции на поляците.

Отнякъде обаче би трябвало да се стартира. Предизборната акция ще бъде опция да се ревизира по какъв начин по принцип полското общество реагира на хрумвания, които надвишават алтернативата дали Полша би трябвало да се „ облегне “ на Съединени американски щати или на Германия. Освен това някои полски специалисти в този момент стартират да приказват за образуването от администрацията на президента Джо Байдън на „ американо-германски кондоминиум “ в Европа, който за Варшава не е по-добър от някогашния „ руско-германски кондоминиум “.



Сейм на Полша

В тази обстановка Берлин и Вашингтон, всеки по свои лични аргументи, могат да се спогодят за концепцията за превръщането на Полша в „ антируски бастион “ и желанието на сегашната ръководеща коалиция, водена от партията „ Право и правдивост “, да трансформира Полската войска „ в най-силната войска в Европа “ да се обърне против поляците.

„ Трябва да плащаме повече за сигурността на източния фланг на НАТО, да задлъжнеем, вследствие на това поляците може да би трябвало да работят по-дълго, с цел да може Западна Европа да поддържа голямата си система от обществени помощи и да се усеща предпазена от буферната страна, която ние ставаме “, - отразява проправителственият портал wPolityce.

Нещо повече, „ като премия “ за това, под далечни предлози, Европейският съюз ще продължи да блокира прехвърлянето на безплатни средства за Полша от Европейския фонд за икономическо възобновяване и ще я остави сама с бежанците от Украйна. И в това време Берлин и Брюксел " ще ни предложат да се откажем от суверенитета ". Това положение на нещата, включващо " жертви и разноски от наша страна и изгоди за " старите европейски страни ", не е жизнеспособно в дълготраен проект ", заключава изданието.

Но в случай че по-рано Варшава се опитваше да играе на американо-германските несъгласия, то с появяването на „ американо-германския кондоминиум “ полето за маневри за нея внезапно се стеснява. Призивите за радикална смяна на курса, препоръчани от Полското антивоенно придвижване и Фронтовата партия, биха могли да бъдат забавен опит, с цел да се види дали Варшавският салон има интерес от геополитическата диверсификация на Полша.

Превод: Европейски Съюз



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР