Полският военен хеликоптер Ми-24 пресече държавната граница на изключително ниска

...
Полският военен хеликоптер Ми-24 пресече държавната граница на изключително ниска
Коментари Харесай

Беларус твърди, че полски военен хеликоптер е нарушил границата й

" Полският боен хеликоптер Ми-24 пресече държавната граница на извънредно ниска височина, прелетя на дълбочина до 1200 метра на територията на Беларус и по-късно се върна назад “, се показва в изказване на Комитета.

 

Беларуското Министерство на външните работи осведоми, че е извикало полския шарже д`афер и е поискало следствие на случая.

 

" Полската страна е длъжна да даде подобаващи пояснения и да организира задълбочено следствие на случая. Резултатите от следствието и аргументите за случилото се, както е всекидневно в интернационалната връзка, би трябвало да бъдат показани на беларуската страна в рационален период ", означават от министерството.

 

" Обръщаме внимание на недопустимостта на нарушение на държавната граница на Република Беларус. Отправено е незабавно искане към Варшава да предприеме ограничения за попречване на сходни произшествия в бъдеще ", се добавя в известието.

 

Припомняме, че предишния месец пък Полша упрекна беларуски военни хеликоптери в нарушение на въздушното й пространство. Беларуската войска изрично отхвърли тези обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР