Полският президент Анджей Дуда подчерта в понеделник, че Организацията на

...
Полският президент Анджей Дуда подчерта в понеделник, че Организацията на
Коментари Харесай

Дуда: НАТО трябва да отговори на руските ядрени бомби в Беларус

Полският президент Анджей Дуда акцентира в понеделник, че Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) би трябвало " недвусмислено " да отговори на последния ход на Русия да разположи нуклеарните си въоръжения на територията на Беларус.

В речта си на срещата на Ваймарския триъгълник в Париж, паралелно до френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц, Дуда още веднъж акцентира, че страните не престават да стоят зад Украйна , " съзнавайки, че Русия не може да завоюва тази война ". " От главно значение за сигурността на Европа е съветският империализъм да бъде сподавен ", акцентира ръководителят на Полша.

Междувременно Макрон показа, че контраофанзивата на Киев е почнала и " е била подробно планувана ", като добави, че Париж е " засилил доставките на муниции и оръжия за Украйна ".

На 25 март Путин разгласи, че Русия, по искане на Беларус,, което Съединени американски щати от дълго време били създали на територията на своите съдружници. По думите на президента на Русия, на 1 юли се възнамерява да бъде приключено строителството на вместилище за тактическо нуклеарно оръжие на беларуска територия.

, която може да бъде притежател на нуклеарно оръжие, и спомага за преоборудването на беларуските самолети, с цел да могат да употребяват специфични муниции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР