Полският президент Анджей Дуда подчерта основната важност на сигурността на

...
Полският президент Анджей Дуда подчерта основната важност на сигурността на
Коментари Харесай

Дуда подчертава важността на сигурността на Полша в Давос

Полският президент Анджей Дуда акцентира главната значимост на сигурността на Полша по време на дебатите, в които взе участие в границите на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи полската новинарска организация ПАП. От понеделник Дуда взе участие в 54-я Икономически конгрес в Давос, Швейцария.

По време на вчерашната конференция президентът сподели, че в центъра на вниманието на форума е войната на Украйна.

„ В този подтекст за мен въпросът за сигурността на Полша, на нашата част от Европа, има главно значение при тези полемики, в които вземам участие “, сподели Дуда.

Той сподели, че за него първата среща в понеделник сутринта е била с Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Двамата са разискали заплахите от съветската експанзия над Украйна, като са взели съответен образец от неотдавна навлязлата в полското въздушно пространство съветска ракета.

„ Казах по какъв начин сходен образец ясно показва, че е належащо да засилим сигурността на Полша посредством системи, които да опазват нашето небе и въздушното ни пространство “, уточни Дуда.

Президентът също по този начин разгласи, че в диалога е била разисквана и идната юбилейна Среща на високо ниво на НАТО във Вашингтон.

„ За нас очевидните последващи стъпки ще бъдат ориентирани към подсилване на нашата сигурност и усилване на наличието на НАТО по източния му фланг в тази част от Европа “, добави Дуда.

Световният стопански конгрес в Давос стартира в понеделник. На него участват държавни и държавни представители, измежду които над 40 министри на външните работи, които ще разискват въпроси в швейцарския курортен град в продължение на няколко дни. Основните тематики в дневния ред на форума са ограниченията за преустановяване на войните в Украйна и в линията Газа. Организаторите признават, че геополитическият подтекст на форума през днешния ден крие доста повече провокации, в сравнение с преди, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР