Полският президент Анджей Дуда и министърът на националната отбрана Мариуш

...
Полският президент Анджей Дуда и министърът на националната отбрана Мариуш
Коментари Харесай

Дуда: Полша и нейните съюзници ще помогнат за сфромиране на бронирана бригада на украинските въоръжени сили

Полският президент Анджей Дуда и министърът на националната защита Мариуш Блашчак посетиха през днешния ден щаба на 10-та бронирана бригада в Свентошув, в Югозападна Полша, с цел да следят образованието на украински танкови екипажи за работа с танкове " Леопард ", съобщи полската организация ПАП за Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9318
Полша, която е предоставила на Украйна рота от своите танкове " Леопард ", прикани другите страни членки на НАТО да подкрепят битката на тази страна против нахлулите съветски сили, като снабдят армията ѝ с танкове " Леопард ".

Дуда сподели, че украинците ще се образоват в продължение на един месец в Свентошув, наред с други, под управлението на инструктори от Канада и Норвегия.

" Организирахме курсове за образование на украински танкови екипажи, с цел да помогнем на Украйна да устои на съветското нахлуване ", сподели Дуда. Той добави, че танковете " Леопард ", дарени от Полша и от други страни, ще образуват ядрото на бронирана бригада за украинската войска.

" Надявам се, че в скоро време бронирана бригада ще бъде разполагаем на Украйна ", сподели Дуда.

Блашчак заяви, че към този момент се образува коалиция от страни, в това число Полша, които са подготвени да изпратят танкове " Леопард " на Украйна. Той сподели, че танковете " Леопард ", дарени от Канада, към този момент са в Полша, и към момента се чакат машините от Норвегия.

Блашчак добави, че договарянията за доставки на танкове " Леопард " с Испания са в напреднала фаза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР