Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че следващото правителство ще получи

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заяви, че следващото правителство ще получи
Коментари Харесай

Полският премиер: Новото правителство ще наследи бюджет в добро състояние

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че идващото държавно управление ще получи в завещание бюджет в положително положение, съобщи полската новинарска организация ПАП. 

Коментарите на премиера идват на фона на спекулациите, че държавните финанси на Полша може да се разминават с формалното данни от държавното управление.

В четвъртък вестник " Жечпосполита " (Rzeczpospolita) писа, че нов отчет на Института за обществени финанси, озаглавен " Реалният бюджет ", е открил, че държавните финанси може да са даже по-лоши от предстоящото.

Според отчета бюджетният недостиг в действителност може да възлезе на 277 милиарда злоти (62 милиарда евро), а не на 165 милиарда злоти (36,9 милиарда евро), както допуска актуалното държавно управление.

" На идващото държавно управление ще бъде наследен бюджет в положително положение. В по-добра форма, в сравнение с някой би могъл да чака след пандемия, енергийна рецесия и експанзия на Русия против нашата съседка ", написа Моравецки във Facebook. 

Опозицията, добави той, се пробва да дискредитира положението на бюджета, с цел да се измъкне от предизборните си обещания, твърди полският министър председател.

" Опозицията желае да оправдае отдръпването на неизпълнените задължения, поети пред полския народ по време на предизборната акция ", уточни той в обществената мрежа. 

В момента се водят договаряния за сформиране на ново държавно управление след парламентарните избори на 15 октомври, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР