Полският премиер Беата Шидло определи варненските изявления на френския президент

...
Полският премиер Беата Шидло определи варненските изявления на френския президент
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Борисов и Радев полегнаха пред Макрон

Полският министър председател Беата Шидло дефинира варненските изказвания на френския президент за Полша като арогантни. Това е реакция на общественик с персонално и национално достолепие, за разлика от българските васали, раболепно полегнали пред арогантния Макрон.

Това декларира Велизар Енчев, някогашен дипломат на страната ни в Хърватия (1997-2002). В коментара му за визитата на френския президент Емануел Макрон у нас се споделя още: 

Борисов бе задължен да реагира по-остро на френските нападки против поляците, тъй като Варшава брани и нашите ползи. Ала да не бъдем максималисти. Охраняващ джиповете на СИК не знае що е туй достолепие - то нито се яде, нито се търгува, нито се бие с бухалка... 

Макрон щял да ни поддържа за участието в Шенген и Еврозоната против българска поддръжка за френските промени на трудовия пазар в Европа. Тази размяна е кон за кокошка, тъй като:

Членството на България в Шенгенската зона зависи от Холандия, наложила несъгласие на българското и румънското присъединение към Шенген. Влизането ни в Еврозоната зависи преди всичко от Европейската централна банка, която има мощни запаси към българските търговски банки, откакто КТБ рухна с " помощта " на Българска народна банка.

Всъщност Франция изтъргува нещо, което не е нейно и не зависи от нея, само че получи това, което е в нейна изгода.
Връх на нахалството бе настояването на Макрон внезапно да бъдат понижени парите за доближаване сред най-бедните и най-богатите страни. Борисов чинно се съгласи. 

И като похлупак на всичко, президентът Радев буйно лобираше пред Макрон за приемането на Западните Балкани в Европейски Съюз, без да обели и дума за сръбската асимилация на българите в Западните околности. За тази Сърбия воюваше през днешния ден Радев, като че ли е сръбски, а не български президент! 

Не случихме на държавници! Но на лакеи - Дал Бог!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР