Полският премиер Беата Шидло определи като „арогантно“ изказването на френския

...
Полският премиер Беата Шидло определи като „арогантно“ изказването на френския
Коментари Харесай

Полша отвръща на удара: Коментарите на Макрон са арогантни

Полският министър председател Беата Шидло дефинира като „ надменно “ изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че страната няма отношение към развиването на Европейски Съюз и работи против неговите ползи.
„ Може би неговите (на Макрон) арогантни мнения са резултат от неналичието на политически опит, което аз мога да схвана, само че чакам, че той ще се реваншира за тази своя уязвимост и ще бъде по-въздържан в бъдеще “, сподели Шидло в коментар за полски уебсайт.
Изказването на Макрон по време на визитата му в България провокира реакция и в полското външно министерство. Първият посланик на Варшава Витолд Ващиковский съобщи, че мненията на Макрон са неоправдани и страната му не се намира в изолираност. Външният министър напомни, че в страната е имало среща сред него и сътрудниците му от Румъния и Турция, както и посещаване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщи БГНЕС.
„ Макрон не следи деликатно пресата и не знае какво се случва в нашата част на Европа. Това от време на време се случва “, сподели Ващиковский.
По-рано през днешния ден от Варна Макрон съобщи, че Полша работи срещу ползите на обединена Европа и е срещу промени в практиката, при която компании изпращат на краткотрайна работа служащи от страни с по-ниско заплащане в по-богати страни, без обаче да заплащат локалните по-високи обществени осигуровки или така наречен обществен дъмпинг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР