Полският национал Яцек Горалски даде интервю за Przeglad Sportowy, в

...
Полският национал Яцек Горалски даде интервю за Przeglad Sportowy, в
Коментари Харесай

Бивш халф на Лудогорец: В Разград беше голяма скука - прибираш се вкъщи и гледаш в тавана

Полският национал Яцек Горалски даде изявление за Przeglad Sportowy, в което се върна към интервала си в Разград и направи параленост сред " орлите " и настоящия си клуб Кайрат. Халфът мина в отбора от Казахстан при започване на годината, откакто преди този момент отхвърли да възобнови контракта си с Лудогорец.

" По отношение на инфраструктурата и изискванията за работа, всичко в Разград беше на доста високо равнище. Градът обаче е отегчителен и след тренировките беше мъчно да прекараш времето си по някакъв логичен метод. Човек се прибира у дома и гледа в тавана. Да кажем, че в първите шест месеца не се отегчавах толкоз, само че след това това възприятие се засилваше ", показа Горалски.

" Не се окайвам, тъй като отидох там да играя футбол и да се развъртвам, а не на екскурзия. Трудно ми е да се арестувам на едно място. В Алмати дистанциите са големи, само че има какво да се прави. Може да се посети езерото Каинди, а гледките от планината са спиращи дъха. Забавлявам се с жена ми и нашата щерка. Близо до дома ни има заведения за хранене и магазини. Чувстваме се като в огромен европейски град ", изясни полякът.

" Имах общо 6 предложения. Една от тях беше от Истанбул Башакшехир. Всички тези клубове обаче желаеха да ме вземат като свободен сътрудник след края на сезона. Това означаваше да прекарам още половин година в Лудогорец, а аз към този момент бях решил да диря смяна. Кайрат нямаше проблем да ме купи. Ако бях останал в България, имаше риск да не играя, тъй като треньорът може би нямаше да разчита на футболист, който скоро ще си тръгне. Европейското състезание наближаваше. Консултирах се с националния селекционер Йежи Бжечек. Той знаеше от кои тимове имах оферти. Каза ми, че за него е значимо да се представям на равнище, без значение в кой клуб. Лудогорец искаше да преподпиша, само че аз към този момент бях взел решение за смяна ", описа Горалски.

" Искам да оказа помощ на Кайрат да стане първенец, а след това мога да помисля за трансфер в по-силно състезание. Сбъднах огромна част от фантазиите си във футбола. Участвах на международното състезание в Русия, играх в групите на Лига Европа, завоювах две трофеи в България и вкарах гол за националния тим на Полша. Като дребен треньорите ми споделяха, че няма да направя добра кариера, тъй като съм прекомерно малък. Не се отхвърлих и напъните ми бяха възнаградени, а животът ми се промени към по-добро ", удовлетворен е халфът. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР