Полският министър-председател Матеуш Моравецки призова днес за създаване на международна

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки призова днес за създаване на международна
Коментари Харесай

Полша иска международна анкетна комисия за „геноцида“ в Украйна

Полският министър-председател Матеуш Моравецки прикани през днешния ден за основаване на интернационална анкетна комисия за „ геноцида “, осъществен съгласно него от съветската войска в украински градове, в това число в Буча, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Тези кървави кланета, осъществени от руснаци, от съветски бойци, заслужават да бъдат наречени с същинското си име. Това е геноцид и той би трябвало да бъде даден на съд “, съобщи Моравецки пред публицисти.

„ Затова предлагаме да се сътвори интернационална анкетна комисия за следствие на това закононарушение геноцид “, уточни полският министър председател.

Междувременно основният следовател на Русия подреди през днешния ден публично следствие на, по думите му, украинска “провокация “, откакто Киев упрекна съветските военни в кръвопролитие на цивилни в град Буча, съобщи Ройтерс.

Александър Бастрикин, началник на съветския Следствен комитет, разпореди започването на следствие въз основа на това, че Украйна е популяризирала „ умишлено подправена информация “ за съветските въоръжени сили в Буча, се споделя в известие на институцията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР