Полският кабинет одобри законопроект, предвиждащ еднократни субсидии за домакинствата, разчитащи

...
Полският кабинет одобри законопроект, предвиждащ еднократни субсидии за домакинствата, разчитащи
Коментари Харесай

Полша прие пакет от мерки в помощ на отопляващите се с невъглищни горива

Полският кабинет утвърди законопроект, предусещащ еднократни дотации за семействата, разчитащи на невъглищни горива за отопление, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки изявление във вторник на министър-председателя Матеуш Моравецки.

Приетият законопроект също по този начин вкарва специфични дотации за увеличените разноски за отопление за някои публични институции и обезщетения за топлофикационните сдружения поради въвеждането на таван на цените.

„ В допълнение към дотацията за въглища ние вкарваме спомагателни варианти за дотация за отопление... разширяваме арсенала от принадлежности за поддръжка, тъй че всички жители да могат да се възползват “, сподели Моравецки на конференция, извършена взаимно с министъра на климата Анна Москва.

Министър Москва сподели, че в допълнение към въведената по-рано дотация за въглища от 3 000 полски злоти (629 евро), държавното управление ще предложи еднократни надбавки от 3 000 злоти (629 евро) за отопляващите се с дървесни пелети, 2 000 злоти (419 евро) за потребителите на мазут, 1000 злоти (209 евро) за отопляващите се с дърва и 500 злоти (105 евро) за ползващите полутечен пропан-бутан (LPG). При кандидатстването за обезщетение семействата ще би трябвало да изберат единствено едно тип гориво за отопление.

Министър Москва обърна внимание, че вследствие на признатия законопроект междинната поддръжка за едно домакинство възлиза на 1000-4000 злоти (209-839 евро) за целия отоплителен сезон.

Също по този начин, според признатия законопроект топлоцентралите на Полша ще могат да аплайват за обезщетения пред регулатора на енергийния пазар.

Моравецки сподели, че Сеймът, долната камара, най-вероятно ще прегледа законопроекта за поддръжката за отопляващите се с невъглищни горива на в допълнение съвещание при започване на септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР