Полският гранд Легия (Варшава) следи изкъсо ситуацията около нападателя на

...
Полският гранд Легия (Варшава) следи изкъсо ситуацията около нападателя на
Коментари Харесай

Поляци следят голмайстора на Левски

Полският гранд Легия (Варшава) следи изкъсо обстановката към нападателя на Левски Найджъл Робърта. Нидерландецът е влезнал в полезрението на водача в Екстракласа със мощните си изяви през есенния полусезон. Тогава 22-годишният стрелец осъществя 8 гола в 12 турнирни мача. По време на паузата от Легия са се поинтересували от цената на играча. В оня миг от " Герена " изрично са отказали да влязат в договаряния за звездата си. Причината - желаеха към Найджъл и привлечения през януари негов съотечественик Стайн Спиерингс да градят мощен тим. След това обаче обстановката в клуба се промени радикално, откакто прокуратурата повдигна обвинявания към босовете Васил Божков и Георги Попов, а бизнесът на генералния спонсор бе затворен. Заради това сега " сините " изпитват големи финансови компликации и разчитат само на помощ от почитателите си. Те единствени вкарват свеи средства в касата на клуба - посредством пазаруване на билети, абонаментни карти, продукти, както и дарения.  Звездите на Левски се отхвърлят от голяма сума в интерес на клуба
След края на акцията съвсем несъмнено Левски ще продаде звездите си, с цел да върже някакъв бюджет за идващия сезон. В това число влиза и Робърта. Той бе притеглен през лятото от втородивизионния холандски Камбуур. В началото Найджъл имаше компликации с адаптацията си, само че по-късно съумя да се пребори с конкуренцията на австриеца Дени Алар и си заслужи титулярно място.

По време на зимната пауза Робърта лекуваше контузия, по тази причина пропусна част от пролетните дуели. Общо за " сините " нападателят има 9 гола в 17 срещи.

Интересното е, че през зимата Легия искаше и нападателя на Лудогорец Якуб Шверчок. Разградчани обаче отхвърлиха да се разделят с тарана си.

" Тема Спорт " Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР