Полският антимонополен орган наложи глоба от 723 милиона злоти ($197,94

...
Полският антимонополен орган наложи глоба от 723 милиона злоти ($197,94
Коментари Харесай

Полша глоби верига супермаркети, печелела нечестно от доставчици

Полският антимонополен орган наложи санкция от 723 милиона злоти ($197,94 млн.) на притежателя на най-голямата верига супермаркети в страната "Бедронка ", защото непочтено си увеличавала облагите за сметка на нейни снабдители, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Доставчиците единствено били уведомявани за изискваните понижения след подписването на договорите, реализирането на доставките и заплащанията. Според антимонополния орган UOKiK това е нарушаване на положителните практики и правните условия.

"Това води до ненадейно понижаване на цените на доставчиците, спад в облагата и маржа, с което бизнес планирането се прави по-трудно ", се показва още в изказването, поместено на уеб страницата на UOKiK.

"Жеронимо Мартинс Полска " спечелила над 600 милиона злоти от противоречиви практики през последните три години, показва UOKiK, като тези практики засегнали над 200 компании, множеството от които снабдители на плодове и зеленчуци.

Веригата "Бедронка ", която е благосъстоятелност на клон в Полша на португалската "Жеронимо Мартинс ", не дава отговор за в този момент на настояването за коментар, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР