Полските военновъздушни сили, които неотдавна засилиха мисията на НАТО за

...
Полските военновъздушни сили, които неотдавна засилиха мисията на НАТО за
Коментари Харесай

Полша и Франция ще охраняват небето над Литва

Полските военновъздушни сили, които наскоро ускориха задачата на НАТО за защита на въздушното пространство в балтийските страни, ще патрулират в небето на Литва вместо маджарски водачи и ще бъдат подпомагани от френски бойци.

Това заяви формалният уеб страница на литовското министерство на защитата.

Четири изтребителя F-16 на полските военновъздушни сили са ситуирани в Литва, а патрулната задача е подсилена и от четири френски мощни изтребителя Rafale.

Както съобщи заместник-министърът на националната защита на Литва Вилиус Семешка по време на церемонията, въздушната защита на НАТО е извънредно значима през днешния ден.

" Още в Мадрид страните членки на НАТО се споразумяха да засилят ограниченията си за въздържане и защита, в това число в региона на противовъздушната защита. Признаваме, че въздушната защита би трябвало да играе по-голяма роля в опазването на небето на балтийските страни ", сподели той.

До 1 декември унгарските военнослужещи пазят въздушното пространство на балтийските страни с четири изтребителя JAS-39 Grippen. В задачата участваха към 150 военнослужещи - водачи, техници, медицински личен състав, екипи за поддръжка, информационни и други експерти.

Мисията на НАТО за защита на въздушното пространство е подсилена от четири изтребителя Eurofighter от базата на естонските военновъздушни сили в Амари от немските военновъздушни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР