Полските власти задържаха руски хокеист, който се състезава в полската

...
Полските власти задържаха руски хокеист, който се състезава в полската
Коментари Харесай

Арестуваха руски хокеист за шпионаж в Полша

Полските управляващи задържаха съветски хокеист, който се състезава в полската хокейна лига, по съмнение в шпионаж, оповестиха през днешния ден публични лица, представени от Асошиейтед прес.

" Руските шпиони падат един по един! ", сподели министърът на правораздаването и основен прокурор Збигнев Жобро.

" Заловен бе разузнавач, който работи под прикритие на състезател ", съобщи той. За момента не е обществено посочено кой тъкмо е играчът и за кой тим се е състезавал, само че е открито, че е дошъл в Полша през октомври 2021 година, заяви Ройтерс.

Жобро сподели, че това е четиринадесетият член на шпионска мрежа, който е задържан в Полша в границите на следствие против съветски шпионски мрежи.

Националната прокуратура съобщи, че мъжът, който бе задържан на 11 юни, е упрекнат в присъединяване в проведена незаконна група и в дейности от името на задгранично разузнаване против ползите на Полша. Подобни закононарушения могат да бъдат осъдени с до 10 години отнемане от независимост.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че желае пояснение от Полша за арестуването на съветски жители, съобщи съветската организация РИА.

Руското посолство във Варшава съобщи в имейл, че " не дава изказвания на сходни тематики ".

Полската новинарска организация ПАП заяви, че проведената незаконна група е употребена от Русия, с цел да следи железопътните линии, които водят до Украйна.

Полша е огромен преразпределителен център за западни оръжия, които се изпращат на Киев като поддръжка в битката против съветската инвазия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР