Полски протестиращи възпрепятстват движението на товарни автомобили на два гранични

...
Полски протестиращи възпрепятстват движението на товарни автомобили на два гранични
Коментари Харесай

Полски фермери блокират товарния трафик на два контролно-пропускателни пункта на границата с Украйна

Полски протестиращи попречват придвижването на товарни коли на два гранични пункта на границата с Украйна, като разрешават прекосяването единствено на няколко камиона на час или изцяло блокират товарния трафик в избрани региони, заяви Укринформ.

Изявление за това е направено от представителя на украинската държавна гранична работа Андрий Демченко в коментар пред сътрудник на Укринформ.

Блокирани остават Граничен контролно-пропусквателен пункт Яходин и Рава-Руска. През последното денонощие там не е било позволено прекосяването на товарни коли от Украйна към Полша.

Както и преди, доста дребен брой транспортни средства могат да пресекат границата с Украйна на контролно-пропускателния пункт Яходин. През миналото денонощие единствено 80 камиона са били позволени да преминат оттова в посока Украйна.

Според Демченко този контролно-пропускателен пункт е най-големият Граничен контролно-пропусквателен пункт за прекосяване на товарни коли на украинско-полската граница, който може да пропуща към 1400 камиона в двете направления.

Тази заран към 570 товарни транспортни средства чакаха на опашка от полската страна на двама Граничен контролно-пропусквателен пункт, показва Укринформ.

Междувременно леките моторни транспортни средства и рейсовете могат да се движат свободно през всички Граничен контролно-пропусквателен пункт по границата сред двете страни.

Полски протестиращи през вчерашния ден подвигнаха блокадата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Долхобичов-Ухринов. Сега там товарните транспортни средства могат да пресичат границата в двете направления.

В същото време не престават да се образуват опашки от транспортни средства на граничните контролно-пропускателни пунктове, които бяха деблокирани. Общо 850 товарни автомобила чакат да преминат на Граничен контролно-пропусквателен пункт Краковец, а 600 са тази заран на Граничен контролно-пропусквателен пункт Шехини. Трафикът там е натоварен и в двете направления, показва Укринформ.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР