Полската обществена телевизия TVP организира за първи път Международен телевизионен

...
Полската обществена телевизия TVP организира за първи път Международен телевизионен
Коментари Харесай

БНТ участва с 5 продукции в Международния телевизионен фестивал Сърцето на Европа

Полската социална телевизия TVP провежда за първи път Международен ефирен фестивал " Сърцето на Европа " (International TV Festival " Heart of Europe " ) от 3 до 5 ноември във Варшава, Полша, научи ДУМА от Ивана Захаренова, експерт " Маркетинг и обществени връзки ", Дирекция " Маркетинг и стратегическо развиване ", Българска национална телевизия.

Фестивалът е ориентиран към присъединяване на страни от Централна и Източна Европа за поощряване и подсилване на съдействието сред тях, по-доброто им установяване като общественост в " сърцето " на Европа. Организаторите имат за цел да разпространяват и засилват телевизионното творчество в района, както и ролята на публичните медии в медийната среда на Европа.

Българската национална телевизия взе участие с 5 продукции в 6 конкурсни категории на фестивала. Петте селектирани продукции за конкурсната стратегия са " В търсене на Полихрон ", " Полет на ръба на безкрая: Приземяване " и " Българска национална телевизия Представя: Гена Димитрова " - в категория за документални филми, " Порталът " - в категория за игрални сериали, и " Байкър " - в категорията за детски и юношески продукции.

Над 80 продукции на 12 страни от Централна и Източна Европа - Полша, България, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Естония, Украйна, Грузия, Хърватска, Сърбия, Румъния, ще вземат присъединяване в шестте категории - игрални филми, сериали, документални филми, занимателни стратегии, детски и юношески стратегии и цифрови планове.

Тези разнородни и мултикултурни страни, споделят обща еднаквост, подобен исторически опит, сензитивност, храброст и дух, чиито особености са най-ясно забележими във филмовото и телевизионното творчество. TVP желае истинският глас на тези страни да бъде видян и да резонира напълно в новото пространство, предлагано от новия фестивал " Сърцето на Европа " / " Heart of Europe ". Той ще бъде в хибридна форма: с изключение на прожекциите на място от 3 до 5 ноември, също и онлайн на фестивалната платформа heartofeurope.tvp.pl от 3 до 30 ноември.

" Полет на ръба на безкрая: Приземяване "

" Българска национална телевизия Представя: Гена Димитрова "

" В търсене на Полихрон "

Снимки Българска национална телевизия

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР