Полската изложба "авангард-hommage" се открива в "Софийски арсенал - Музей

...
Полската изложба "авангард-hommage" се открива в "Софийски арсенал - Музей
Коментари Харесай

Полска изложба авангард-hommage в София

Полската галерия "авангард-hommage " се открива в "Софийски боеприпас - Музей за модерно изкуство " /САМСИ/ през днешния ден от 18.00 ч., оповестяват от Националната изложба, съорганизатор с Полския институт в София.

Експозицията, отдадена на 100-годишнината от възобновяване на независимостта на Полша, показва Koлекция 2 на галерията "Арсенал " - Бялисток, основана през 1990 година В интервала 2005-2016 година тя е попълвана със взаимните старания на галерията и Подлаското съдружие за изящни изкуства в границите на програмата "Знаци на времето ". Представя най-важните феномени в полското изкуство и отразява измененията в културата след интервала на промяна.

В САМСИ ще бъдат показани произведения и видеа на най-известните модерни създатели - Пьотр Босацки, Рафал Буйновски, Ярослав Козакевич, Наталия ЛЛ, Норман Лето, Збигнев Либера, Пьотр Лакоми, Анна Молска, Йоанна Малиновска, Даниел Малоне, Maлгожата Неджелко, Eва Партум, Збигнев Варпеховски, Юлита Вуйчик, Kaролина Здунек.

Изложбата бе открита от нейния куратор Моника Шевчик, шеф на изложба "Арсенал ", и ще продължи до 22 юли.

"В Полша 2017 бе оповестена за Година на полския авангард. Това ни накара да се замислим освен за формата на авангарда от 20-те година или неоавангарда от 60-те в Полша, само че и за положението на проучванията на тези феномени и смисъла им за нас през днешния ден ", споделя Моника Шевчик. Според нея най-интересно е по какъв начин актуалните актьори асимилират и претворяват опита на авангарда и дали умишлено протягат ръка към неговите принадлежности, дали е бил ентусиазъм за тях, дали е повлиял върху образуването на метода им на изложение.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР