Полша засили сигурността в пунктовете за ваксинация след неотдавнашни инциденти

...
Полша засили сигурността в пунктовете за ваксинация след неотдавнашни инциденти
Коментари Харесай

Заради инциденти Полша засилва охраната на пунктове за ваксинация

Полша ускори сигурността в пунктовете за имунизация след неотдавнашни произшествия в два града. Единият бе обвързван с палеж през нощта, а другият - с опит за навлизане на деятели против имунизацията, съобщи Агенция Франс Прес.

" Тези произшествия, за жалост, се повтарят ", уточни министър председателят Матеуш Моравецки пред публицисти.

" Всички ще бъдат строго осъдени в сходство с настоящите разпореждания, а също по този начин ще правим действия, ориентирани към повишение на сигурността на всички тези центрове ", добави той.

Според полицията подпалвачите са драснали клечката на мобилен имунизационен център, както и на офис, употребен от локалната епидемиологична организация в град Замощ в източна Полша. При случаите не е имало жертви.

В пунктовете за имунизация към този момент ще има „ денонощна “ защита.

Полицейски източници окачествиха нападенията като " шокиращи " и " извънредно брутални ".

Миналия месец полицията се намеси при два случая с антиваксери – единият беше в пункт за имунизация в Гродзиск Мазовецки, където деятели се скараха с охранители и медици.

Правителството предизвиква поляците да се имунизират, само че процентът на имунизациите внезапно се забави и остава релативно невисок в южните и източните региони на страната. Много имунизационни точки се затварят заради ниското търсене.

Според управляващите съвсем 50% от популацията е. Социологическите изследвания демонстрират, че до една четвърт от поляците са или срещу имунизацията, или се двоумят да я получат.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР