Полша ще спре да предоставя на Украйна оръжия, тъй като скандалът със зърното ескалира

...
Но министър-председателят Матеуш Моравецки каза, че схемата ще приключи, тъй
Коментари Харесай

Но министър-председателят Матеуш Моравецки каза, че схемата ще приключи, тъй като актуализира оръжейния си инвентар.

Последната война в Украйна - получавайте актуализации на живо

„Вече не прехвърляме никакви оръжия на Украйна, защото сега ще се въоръжим с най-модерните оръжия“, каза той пред Polsat News.

Той отрече да е свързано със зърнения ред и каза, че решението му няма да повлияе на трансферите на оръжия през Полша, където Ржешов е международен център за транспортиране на оръжия през границата.

Отношенията се влошиха, след като миналата седмица Полша се присъедини към Унгария и Словакия в разширяването на забраната на ЕС за украински зърно, за да защити собствените си фермери.

Уравновесеността, присъствието и убеждаването на Зеленски може да се окажат ключови за Украйна в решаващите преговори във Вашингтон

Президент Зеленски атакува решението на Общото събрание на ООН в Ню Йорк във вторник.

„Тревожно е, че някои в Европа играят солидарност в политически театър – превръщайки зърното в трилър“, каза той.

„Може да изглежда, че играят собствените си роли. Всъщност те помагат да се подготви сцената за московски актьор.“

Полша извика украинския посланик за облекло в сряда и каза, че заместник-външният министър Павел Яблонски е изразил „силен протест“.

Изображение: Президентът Зеленски каза в ООН, че забраната за зърно помага на Русия

Той каза, че е казал на Васил Зварич, че „изпращането на жалби до международни трибунали не е подходящ метод за разрешаване на спорове между нашите страни“.

p>

Някои европейски държави забелязаха скок на украинското зърно, тъй като руските блокади означават, че то вече не може да изнася в други части на света.

В петък Европейската комисия реши да не удължава забраната за продажби в пет държави - Румъния, България, Полша, Унгария и Словакия.

Последните три обаче заявиха, че ще запазят забраната.

Украйна като "удавник"< /p>

Говорителят на външното министерство на Киев Олег Николенко каза във Facebook: „Призоваваме нашите полски приятели да загърбят емоциите си.

„Украинската страна предложи на Полша конструктивен път за разрешаване на проблема със зърното ."

Той каза, че техният посланик е подчертал "неприемливостта" на забраната на Полша - както и "некоректността" на коментарите на полския президент Анджей Дуда.

Полският лидер, говорейки пред репортери в Ню Йорк каза, че Украйна трябва да помни, че получава помощ от Полша и оприличи страната на „давещ се човек“.

„Давещият се човек е изключително опасен, защото може да те издърпа до дълбочината... Той може просто да удави спасителя“, каза той.

„Руското общество отгледа втори Хитлер“

Прочетете повече:
Уравновесеността и убеждаването на Зеленски може да са ключови в преговорите във Вашингтон
Байдън призовава обединете се зад Украйна намеква за загриженост относно успокояването

Украйна заплаши с ответни мерки за някои вносни стоки, ако страните, които блокират нейното зърно, не променят курса си - както и да внесе протест в Световната търговска организация.

Г-н Моравецки отвърна на удара по време на своите новини на Polsat в сряда.

„Предупреждавам украинските власти, защото ако ескалират този конфликт по този начин, ние ще добавим още продукти към забраната за внос в територията на Република Полша“, каза той.

Някои коментатори смятат, че решението на Полша да спре трансфера на оръжия е свързано с парламентарните избори следващия месец.

Управляващите в страната националисти Право и справедливост партията беше критикувана от крайната десница за това, което според нея е раболепно отношение към Украйна.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР