Полша ще поиска обяснения от Русия за нарушаването на полското

...
Полша ще поиска обяснения от Русия за нарушаването на полското
Коментари Харесай

Полша ще поиска обяснение от Русия за нарушаване на въздушното ѝ пространство

Полша ще изиска пояснения от Русия за нарушаването на полското въздушно пространство от съветска крилата ракета, съобщи полското министерство на външните работи, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" На първо място, ще желаяме от Руската федерация да постави завършек на терористичните си въздушни удари по популацията и територията на Украйна, да постави завършек на войната и да се заеме с вътрешните си проблеми ", се споделя в изказване на представителя на полското външно министерство Павел Вронски.

Русия наруши въздушното пространство на Полша рано през днешния ден с крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна, обявиха полските въоръжени сили, представени от Ройтерс.

" На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушаване на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна " от Руската федерация, се споделя в изказване на полските въоръжени сили в обществената мрежа " Екс ".

Обектът навлезе в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство и остана в полското въздушно пространство в продължение на 39 секунди, от самото начало на полета си обектът бе следен с военните радарни системи, прецизират полските въоръжени сили.

Руска ракета навлезе тази заран на към 2 км във въздушното пространство на Полша, след което продължи летежа си в Украйна, съобщи представител на полските въоръжени сили.

Ракетата " се движеше със скорост от съвсем 800 км/ч ", разясни представителят. Понастоящем полското въздушно пространство е в сигурност, сподели още той.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР