Полша се класира за финалите на европейското първенство по футбол

...
Полша се класира за финалите на европейското първенство по футбол
Коментари Харесай

Полша си осигури участие на Евро 2024, след като надигра Уелс след дузпи

Полша се класира за финалите на европейското състезание по футбол това лято. В съдбоносен плейоф в Кардиф " тайфа полска " в профил домакина Уелс след победа с 5:4 след осъществяване на дузпи. В постоянното време и продълженията двата тима направиха тъждество 0:0.

Халфът на българския първенец Лудогорец Разград Якуб Пьотровски беше титуляр за полския тим и остана на терена до 106-ата минута, когато беше сменен от Тарас Романчук. Пьотровски получи жълт картон в 51-ата минута на срещата.

Двата тима не съумяха да си отбележат гол в границите на 120 минути, като поляците даже нямаха прецизен удар в целия мач, а огромната им звезда Роберт Левандовски не съумя да направи нищо запаметяващо се.

Дан Джеймс изпусна петата дузпа от състава на " драконите ", като в воин се трансформира вратарят Войчех Счесни, парирал удара от бялата точка на футболиста на британския Лийдс.

За Полша всичките петима футболисти бяха точни при осъществяването на дузпите и трагично осигуриха пето следващо класиране за своята татковина на европейски финали.

" Дружина полска " ще се изправи против Франция, Нидерландия и Австрия в груповата фаза на шампионата в Германия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР