Полша регистрира над 25 000 нови случая на коронавирус на

...
Полша регистрира над 25 000 нови случая на коронавирус на
Коментари Харесай

Полша регистрира над 25 000 нови случая на коронавирус за денонощие

Полша записва над 25 000 нови случая на ковид на денонощна база, което е максимален брой новозаразени от пика на пандемията в страната през ноември, сочат данни на здравното министерство, представени от ДПА.

За последните 24 часа страната е отчела още 453 умряли от COVID-19, с което общият им брой от началото на пандемията доближи 48 032 души. Постепенно покачващите се денонощни индикатори на новите случаи не престават да приближават върха на новозаразени в Полша от 7 ноември - 27 875 души.

Антиковидните ограничения наскоро бяха затегнати в четири полски области (воеводства), който бяха най-силно наранени от ковид: Мазовецко, включващо столицата Варшава, Любуш на границата с Германия, както и в Поморско и Варминско-Мазурско воеводство в Северна Полша.

Същевременно държавни чиновници неведнъж подчертаваха, че в случай че броят на инфекциите продължи да нараства, ограниченията, въведени в четирите воеводства, може да обзет цялата страна.

Тези ограничения включват затваряне на хотели, ски писти и разлекателни спортни обекти, културни институции, ограничение на работата на молове, както и въвеждане на смесено отчасти присъствено и отдалечено образование за най-малките възпитаници.

На национално равнище носенето на маски остава наложително, а заведенията за хранене могат само да доставят храна или да я продават за у дома. Училищата остават отворени в останалите 12 полски воеводства, само че единствено за възпитаници сред седем и деветгодишна възраст.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР