Полша регистрира днес най-големия брой случаи на коронавирус за едно

...
Полша регистрира днес най-големия брой случаи на коронавирус за едно
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Полша с най-големия брой случаи за денонощие

Полша записва през днешния ден най-големия брой случаи на ковид за едно денонощие от началото на година - 17 260. 398 индивида са умряли в страната за последните 24 часа, заяви в сряда министерството на опазването на здравето, представено от Франс прес.

Влошаването на епидемиологичната конюнктура се дължи на " възходящото разпределяне " на популацията, което не съблюдава в задоволителна степен разпоредбите за обществено разграничаване, и на разпространяването на английския вид на ковид в Полша, разяснява представителят на здравното министерство Войчех Андрушевич. Той заяви, че близо 1500 спомагателни кревати ще бъдат обезпечени за пациенти с Covid-19 в цялата страна в околните дни, в това число във краткотрайни лечебни заведения.

" Далеч сме от това да можем да кажем, че третата вълна отшумява ", сподели представителят на държавното управление Пьотър Мюлер.

Полските управляващи се надяват " да ускорят доста " акцията по имунизиране през второто тримесечие на годината. Полша чака да получи 15 милиона дози през интервала април-юни, в това число 2,5 милиона дози от еднодозовата ваксина на американската компания Johnson & Johnson, съобщи ръководителят на премиерската канцелария Михал Дворчик, представен от ДПА.

Полша възнамерява да стартира на следващия ден да записва за имунизиране хората, родени през 1952 година, а в околните дни - и тези сред 65 и 68 години, както и тези с хронични болести. Досега в Полша са сложени 4 милиона дози ваксини, а над 1,4 милиона души са получили и двете дози от имунизацията. Ваксинационната акция в страната напредна със междинен ритъм от 85 000 сложени дози дневно през предходната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР