Полша отменя всички противоепидемични ограничения с изключение на задължението за

...
Полша отменя всички противоепидемични ограничения с изключение на задължението за
Коментари Харесай

Полша отменя всички противоепидемични ограничения

Полша анулира всички противоепидемични ограничавания като се изключи задължението за носене на маски на публични места, съобщи полският министър-председател Матеуш Моравецки на конференция във Варшава, заяви БГНЕС.
"След като се консултирахме със здравни експерти и наблюдавахме какво се прави в нашата страна и в прилежащите страни, виждаме, че можем да отменим огромна част от рестриктивните мерки. Днес отменяме множеството от рестриктивните мерки. Задължително ще бъде единствено носенето на маски на публични места ", сподели Моравецки.
По данни на Министерството на здравеопазването от началото на пандемията броят на смъртните случаи в Полша е надхвърлил 10 000., а 5.6 млн. души са диагностицирани с заболяването.
Полският министър на опазването на здравето Адам Недзелски изясни, че рестриктивните мерки са анулирани, защото забележителното нарастване на случаите на ковид не е довело до увеличение на броя на хоспитализациите, както се предполагаше в отрицателния сюжет.
Освен това той съобщи, че 65.6% от възрастните в Полша са имунизирани против ковид, което също е повлияло на решението на държавното управление.
Първият пациент с COVID-19 е разпознат в Полша на 4 март 2020 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР