Полша отбелязва днес Деня на независимостта. Тази година се навършват

...
Полша отбелязва днес Деня на независимостта. Тази година се навършват
Коментари Харесай

Полша отбелязва Деня на независимостта

Полша отбелязва през днешния ден Деня на независимостта. Тази година се навършват 99 години от възобновяване на полската самостоятелност през 1918 година

Във Варшава се готвят за грандиозни празнувания, които ще стартират пред Паметника на незнайния боец. У нас честванията се органират от посолството к Полския институт в София. На 15 ноември от 19 ч. ще се състои концерт на Лешек Можджер и проф. Анджей Артикевич, Мачей Гански и Ян Рейнович Дж. Ще бъдат изпълнени и произведения на Шопен и Лист. По случай Деня на независимостта от института приканват вси чки, които имат общо с Полша и поляците, да споделят във Facebook за какво обичат страната с хаштаг #likepolska.

Полонистката и преводач Надежда Станулова пък направи специфичен рецитал на творбата на Ришард Пжимус-Свободна татковина.

Честванията на независимостта идват на фона на новите апели на държавното управление за усилване силите на НАТО. За властта в Полша има мотиви да се счита, че Русия е опасност поради нападателната политика на Кремъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР