Полша обмисля издигането на ограда по границата си с руския

...
Полша обмисля издигането на ограда по границата си с руския
Коментари Харесай

Полша обмисля да вдигне ограда на границата с руския Калининград

Полша обмисля издигането на ограда по границата си с съветския Калининград заради опасения, че Москва може да спомага на мигранти от Африка и азиатските страни да продължат пътуването си към Европа, предава Reuters, като се базира на почитан представител на управляващите във Варшава, оповестява " Фокус ".

Полша упреква Русия и Беларус в потреблението на мигранти като част от акция за " хибридна война " за дестабилизиране на Европа. Тъй като напрежението нараства на фона на войната в Украйна, Полша се опасява от повтаряне на рецесията от 2021 година, когато хиляди африкански и близкоизточни мигранти се пробваха да преминат границата с Беларус.

По това време Минск отхвърли да е провокирал съзнателно обстановката, като транспортира хора, които желаят да влязат в Европейския съюз, и упрекна Варшава и Брюксел за филантропична рецесия, довела до гибелта на няколко мигранти в горите по границата.

Кшищоф Соболевски, общоприет секретар на ръководещата партия " Право и правдивост ", сподели пред публичната телевизия Polskie Radio 1, че Варшава обмисля построяването на ограда по границата с съветския Калининград, сходна на тази по границата с Беларус.

" Ще би трябвало да засилим този сектор от границата и също по този начин да обмислим... построяването на сходни гранични укрепления на тези, които в този момент имаме на полско-беларуския сектор “, означи Соболевски.

Полша построи стоманена преграда с височина 5,5 метра, оборудвана със датчици за придвижване и камери, разпростряла се на към 187 км на границата с Беларус. Граничната защита е получила средства за построяването на " електронна преграда “ от датчици и камери на границата с Калининград.

Във вторник представител на полската гранична защита съобщи пред държавната осведомителна организация PAP, че ще избере компания за създаване на електронната преграда до края на ноември и че системата ще бъде построена през първото  тримесечие на идната година дружно с към 200-километрова граница.

Соболевски разясни пред Reuters, че повече мигранти от Калининград може да се опитат да преминат в Полша " през идващите седмици ".

От 24 февруари насам 7,26 милиона украинци са влезнали в Полша, съгласно данните на локалните управляващи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти на брифинг, че Русия няма да се намеси в каквото и да е решение по отношение на бариерите. " Историята потвърждава нелепостта на решенията за създаване на стени всякога, тъй като с годините или десетилетията всички стени падат “, разяснява Песков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР