Полша конфискува сградата на руска гимназия във Варшава, предназначена за

...
Полша конфискува сградата на руска гимназия във Варшава, предназначена за
Коментари Харесай

Полша конфискува сградата на руска гимназия във Варшава

Полша конфискува постройката на съветска гимназия във Варшава, предопределена за децата на дипломатите.

Спорът за многоетажната постройка от 70-те години на предишния век, която се намира наоколо до посолството на Москва, продължава към този момент една година. Сега обаче управляващите са подхванали дейностите.

" Тази постройка принадлежи на кметството на Варшава ", съобщи представителят на полското външно министерство Лукаш Ясина пред Агенция Франс Прес.

Той изяснява, че преместването е станало след заповед на правосъден реализатор. Русия реагира остро като нейният представител Сергей Андреев дефинира действието като " нелегално " и заприказва за " навлизане в дипломатически обект ".

Андреев съобщи, че това е " нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ".

" Разбира се, ще има реакция. Ние считаме учебното заведение към посолството за част от нашата дипломатическа задача ", сподели той.

По думите му образователното заведение ще продължи да работи, само че на друго място - в част от постройката на съветското посолство.

Междувременно новината провокира остра реакция и от зам.-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев. Той прикани Москва да скъса дипломатическите си връзки с Полша, " до момента в който русофобите са на власт ".

" Не виждам смисъл да продължаваме дипломатическите връзки с Полша. Тази страна не би трябвало да съществува за нас, до момента в който на власт там са русофобите ", уточни той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР