Полша и балтийските страни се споразумяха да наложат визови ограничения

...
Полша и балтийските страни се споразумяха да наложат визови ограничения
Коментари Харесай

Полша и балтийските страни се споразумяха: спират пътуванията на руснаци

Полша и балтийските страни се споразумяха да наложат визови ограничавания за съветските жители, съобщи БНР.

Премиерите на Полша и Литва, Латвия и Естония оповестиха, че са постигнали съглашение да лимитират до 19 септември допускането на съветски жители с европейски визи на територията на техните страни.

Тази мярка се подхваща, с цел да се обсъдят " закани в областта на публичната политика и сигурността ", се споделя в изказване за медиите на държавните ръководители на Полша и трите балтийски страни. Те са загрижени от " забележителния и възходящ напор на съветски жители " към Европейския съюз, което се трансформира съгласно тях в сериозна опасност за публичната сигурност и споделеното Шенгенско пространство.

Мерките ще лимитират влизането в Шенген на съветски жители, пътуващи по туристически, културни, спортни или настоятелен аргументи. Изключения ще се позволяват за дисиденти, филантропични случаи, членове на фамилията и притежатели на разрешителни за престояване в страни от Евросъюза.

Премиерите на Полша, Литва, Латвия и Естония обявиха и решителността да продължат да търсят общ метод на европейско равнище по казуса.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР