Половинката на експремиера Сергей Станишев манипулира общественото мнение с фалшива

...
Половинката на експремиера Сергей Станишев манипулира общественото мнение с фалшива
Коментари Харесай

Читатели питат: Продаде ли Моника задника си на „Промяната“? Сайтът й Дир.бг замазва гафа на Кирил Петков с танца в Бургас

Половинката на експремиера Сергей Станишев манипулира публичното мнение с подправена вест

Брутално тъпчене на журналистическите стандарти показва уеб сайтът Дир.бг в услуга на експремиера Кирил Петков, алармираха наблюдателни читатели, които наводниха форума на медията с гневни мнения. В 19.20 ч. на 29.08.2022 година в уеб страницата, чиято благосъстоятелност се приписва на Моника Станишева, излиза репортаж със заглавие: „ Предизборни гении: Петков танцува латино, Костадинов пее национална ария (видео) “. Няколко реда по-надолу дописничката напоително изяснява по какъв начин някогашният министър председател Петков се бил пуснал „ в буйно танго на улицата В ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ “, а почитателите го били сравнили с Джон Траволта.

На пръв взор безобидната публикация нарушава най-малко дузина от правилата на журналистическата нравственос, разясниха медийни специалисти, намекващи, че „ началник Моника “ била получила затлъстял кешов транш с цел да „ бърше нечистотиите “ на някогашните ръководещи.

Но най-фрапиращо е, че публикацията в Дир.бг съставлява прикрит от публиката спешен ПР, целящ да замаже всеизвестен в политическо и морално отношение гаф на Петков.

Припомняме, че в ранните часове на 29 август т.г. в интернет пространството се появи клип, сниман НА ЦЕНТЪРА НА ГР. БУРГАС, а не в Пловдив. Видеото демонстрира по какъв начин три дни след трагичната кончина на двамата бургаски служители на реда, на метри от лобното им място, локалните тартори на „ Промяната “ са организирали неподготвено латино празненство с танцьорки от обкръжението на бургаския необут Георги Манев. Част от девойките бяха избрани от бургазлии като „ професионалистки “ с леко държание. В разгара на вакханалията,  посред националния печал и плюейки на паметта на починалите офицери, Кирил Петков се впуска в буен танц с една от полуголите девойки, а районните му съпартийци развеселено го приветстват. Шефът на бургаското Политическа партия Константин Бачийски мощно и цинично подсвирва с два пръста в уста, вдъхновен по какъв начин Петков се отърква в голата женска гръд до момента в който по същото време вдовиците на починалите служители на реда връзват черни забрадки. За край гард от НСО потупва Петков другарски и одобрително по гърба.

Клипът е оповестен в стотици национални и районни медии до ранния следобяд на същия ден, а Facebook безусловно прегрява от мнения на публицисти и политически анализатори, осъждащи нелепото държание на Кирил Петков. За създател на клипа се сочи кореспондент на бургаския уебсайт „ Флагман “, който пръв го качва в обществените мрежи с ясното изложение, че случката се разиграва в Бургас и коментар, че измежду бурната латино нощ, Петков е пропуснал да записва партийната листа в РИК-Бургас, където строени са го очаквали публицистите.

Накратко, във фактологично отношение не остава и капка подозрение къде се е разиграла недостойната сценка. Ако би трябвало да използваме медиен диалект, новината се е „ извъртяла “ и „ изтекла “ в новинарските уеб сайтове до обяд и по-късно публицистите са се заели с отразяването на надалеч по-актуални събития от деня.

Тук изниква резонният въпрос по какъв начин единствено водачът измежду онлайн медиите Дир.бг, за който се допуска, че би трябвало да отразява най-рано и най-точно ставащото по света и у нас, качва публикацията „ следварително “ в 19.20 ч. на същия ден и то с фрапираща до непростимост фактологическа неточност, бъркайки Бургас с Пловдив? И  за какво откакто десетки читатели алармират за неточностите, редакторите се вършат на разсеяни и не ги поправят?

Специалисти по онлайн маркетинг, до които се допитахме, дават забавна трактовка на проблема. Според тях в късния следобяд на 29.08.2022 година, имиджмейкърите на „ Промяната “ (след като са прочели разгромяващите мнения във Фейсбук) са се усетили какви репутационни вреди им носи разпасаният танц на „ Киро “. Първо са мобилизирали дежурните си коментатори да изясняват, че то в действителност траурът бил два дни преди танца, по какъв начин Петков бил принудително пернат на дансинга, а танцьорката, видиш ли, не била напълно гола, с цел да стигнат до неуместното: „ не е значимо, че Кирил Петков денси върху полицейски гробове щом бил изгонил съветските шпиони “. Виждайки, че отбраната не сработва, на сцената излиза вездесъщата Моника Станишева.

В гилдията настойчиво се сплетничи, че тя персонално е телефонирала на основен фактор от Политическа партия, убеждавайки го, че Дир.бг ще пусне „ лъскава “ ПР публикация от същата латино оргия с „ дребна и почтена “ неточност, заменяйки Бургас с Пловдив. Така голяма част от читателите на национално ниво  ще се концентрират върху танцувалните умения на Петков, вярвайки, че шоуто е под тепетата, където, Слава Богу, скоро не се е разигравала никаква покруса. Тъй като Дир.бг има отличен онлайн рейтинг, публикацията бързо ще се индексира на първа страница в Гугъл като „ изтика обратно “ и „ затапи “ достоверните материали от Бургас. За похлупак, голям брой по-малки сайтчета щели да прекопират неверния материал на Дир.бг, установявайки онлайн надмощие на лъжата в интернет.

Нашите източници имат вяра, че факторите от Политическа партия скорострелно са приели договорката без да се пазарят за цената й. Дир.бг почтително разгласява тотално погрешна и тенденциозна публикация, която по никакъв метод не е обозначена като заплатен материал, както повелява законът. Парите почтително влизат в каката на медията, а милионите читатели на Дир.бг с право се питат: „ Продаде ли Моника задника си на Промяната? “

Източник: crimesbg.com
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР