Половината полети на германската авиокомпания Луфтханза“ за утре, 10 април

...
Половината полети на германската авиокомпания Луфтханза“ за утре, 10 април
Коментари Харесай

Луфтханза анулира половината полети за утре. Засегнати са и такива от и до София

Половината полети на немската самолетна компания „ Луфтханза “ за на следващия ден, 10 април няма да бъдат изпълнени, а същото важи и за една четвърт от тези на „ Ер Франс “. Причината са стачки в Германия и Франция, оповестяват международните организации.

„ Налага се да отменим над 800 от плануваните за на следващия ден 1600 полета, в това число 58 на дълги дистанции поради стачката “, оповестиха от немската самолетна компания.

Отмяната на полетите ще засегне 90 000 пасажери на " Луфтханза ". Сред анулираните е и утрешният полет от Франкфурт за София, идващ по разписание в 18,15 ч., както и излитащият в 19 ч. в противоположната посока.

Германският профсъюз „ Ферди “ прикани през днешния ден държавните чиновници да стачкуват през утрешния ден на четири немски летища - Франкфурт, Мюнхен, Кьолн и Бремен. Стачката е част от разногласието по заплащането в държавния бранш в страната, който обгръща и компании за комунални услуги, детски градини и общински администрации.

Българското външно министерство излезе със особено изказване във връзка стачката.

В него се показва, че за засегнатите над 90 000 пасажери от и до четирите летища в Германия е очакван различен полетен проект и че от сряда се чака всички полети да се извършват по разписание.

Във връзка с горното Министерството на външните работи поучава българските жители, които ще пътуват с самолетна компания „ Луфтханза ", авансово да се осведомят за статуса на техните полети от интернет страниците на съответните летища, декларират от ведомството./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР