Половината от заведенията във Варна и областта няма да отворят

...
Половината от заведенията във Варна и областта няма да отворят
Коментари Харесай

Половината от заведенията във варненско няма да отворят

Половината от заведенията във Варна и региона няма да отворят на 6 май, защото не разполагат с открити площи или няма да могат да работят рентабилно. Това разгласи в ефира на Дарик ръководителят на варненската туристическа камара Елин Димитров, който разяснява заповедта на здравния министър за разхлабване на въведените ограничения поради изключителното състояние.

„ От една страна сме щастливи, само че от друга сме със смесени усеща. Тези ограниченията няма да ни дадат опция да работим пълноценно. Голяма част от заведенията няма да могат да работят рентабилно, тъй като разноските им ще текат, а потенциалът им на работата ще е най-много до 50 %. Браншът е разграничен ”.

Според Димитров би трябвало да се работи за понижаване на Данък добавена стойност и други налози, което ще подкрепят сектора. По думите му множеството огромни хотелиери са се възползвали от мярката 60/40, която е запазила мениджмънта, само че няма да помогне да се наеме личен състав за летния сезон.

„ Хотелите зависят от резервациите. Засега ползата към България се резервира и няма отводи на резервации след средата на юни от пазарите в Русия, Германия и Румъния. Повечето хотели ще отворят, само че с понижен потенциал ”, добави Елин Димитров. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР