Половината от населението на САЩ вече е напълно ваксинирано срещу

...
Половината от населението на САЩ вече е напълно ваксинирано срещу
Коментари Харесай

Белият дом: 50% от населението на САЩ е напълно ваксинирано

 Половината от популацията на Съединени американски щати към този момент е изцяло имунизирано против COVID-19, броят на имунизациите нарастват в отговор на разпространяващия се вариант Делта, заяви Белият дом в петък, предава " Франс24 “.  " 50% от американците към този момент са изцяло имунизирани. Продължавайте! ", написа в туит Сайръс Шахпър, която отговоря в Белия дом за Коронавирус данните. 

Това значи, че над 165 млн души са получили или двудозовата ваксина " Модерна “ и " Пфайзер “, или еднократната " Янсен “. 

Прагът на половината от всички изцяло имунизирани възрастни американци бе доближат в края на май. Шахпър съобщи, че седемдневният брой на нововаксинираните е повишен приблизително с 11 % по отношение на предходната седмица и с 44% през последните две седмици. 

Четири следващи седмици междинният брой на хората, които се имунизират всеки ден, се е нараснал, сподели в четвъртък и Коронавирус координаторът в Белия дом Джеф Зиентс. 

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата нация от пандемията с 615 000 смъртни случая. Байдън упорства американците да се имунизират, откогато встъпи в служба през януари. 

Програма за имунизация пораждаше очаквания за връщане към някакво сходство на естествен живот това лято, само че проектът не се осъществя заради новопоявилата  се разновидност " Делта “.

 След пика си през април броят на новите имунизации внезапно спадна. Рязко се усилиха ежедневните случаи на новозаразени, умряли или хоспитализации, а градове като Ню Йорк и Лос Анджелис постановиха нови ограничавания, като да вземем за пример документи за имунизиране за влизане в закрити заведения като заведения за хранене и фитнес зали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР