Половината от 100-те членове на Сената на Съединените американски щати

...
Половината от 100-те членове на Сената на Съединените американски щати
Коментари Харесай

50 щатски сенатори призовават за преговори за постигане на търговско споразумение с Тайван

Половината от 100-те членове на Сената на Съединените американски щати приканиха страната да стартира публични договаряния за всеобхватно двустранно комерсиално съглашение с Тайван.

В писмо до комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер 42-ма републикански и 8 демократични сенатора обявиха, че Тайван е показал способността си да поддържа мощно икономическо партньорство със Съединени американски щати. „ Наред със постоянния търговски профил на артикули и услуги, Тайван поддържа почти 208 000 американски работни места – брой, който единствено ще се усилва с всеобхватно двустранно комерсиално съглашение “ се споделя в писмото, оповестено на формалния уебсайт на един от подписалите го – сенатор Джеймс Инхоф.

В писмото се споделя още, че сходно съглашение ще е от решаващо значение за диверсификацията на веригите за доставки и за понижаване зависимостта на Съединени американски щати от други страни като Китай, „ които се стремят да усилят неефективността на веригата за доставки по пътя си към районно и световно владичество “, което неизбежно ще окаже потребен резултат и върху националната сигурност на страната.

Сенаторите обявиха още, че въпреки да има провокации пред установяването на сходно съглашение, те са уверени, че то може да бъде реализирано. Тайван на собствен ред към този момент е подхванал стъпки за продължение на полемиките, като е показал и проект за унищожаване на рестриктивните мерки за вноса на американски артикули от свинско и говеждо месо, което ще отвори порти на американските аграрни производители и животновъди за бизнес в азиатската страна.

Те означиха също, че би трябвало да преследват концепцията за свободен и отворен индо-тихоокеанси район, като се опълчват на потреблението от Китай на нечестни търговски практики и други политики за реализиране на икономическо владичество в района. „ Споразумението с Тайван би ни помогнало да реализираме тази цел, като изградим мрежа от държавни управления със сходни визии, отдадени на концепцията за лоялна конкуренция и отворени пазари, освободени от държавни операции, и би послужило като сигнал за други страни, че Тайван е жизнерадостен сътрудник, отворен за бизнес “.

„ Уверени сме, че комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Тайван ще насърчи сигурността и икономическия напредък на Съединени американски щати, Тайван и индо-тихоокеанския район като цяло “ се споделя още в писмото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР