Половин милион българи на път заради почивните дни и Деня

...
Половин милион българи на път заради почивните дни и Деня
Коментари Харесай

Преди дългия уикенд: Половин милион българи ще пътуват към курортите

Половин милион българи на път поради почивните дни и Деня на Съединението. Такива са плановете на Института за разбори и оценки в туризма.
Снимка: bTV
Заради идните 3 почивни дни, стотици хиляди българи потеглят на път, като най-натоварен е трафикът по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ", както и в региона на Кресненското дефиле.

По тези маршурти придвижването на камионите над 12 тона е лимитирано.

Днес в диапазона сред 18:00 и 21:00 ч., а на 6 и 12 септември - от 16:00 до 20:00 ч.
Снимка: bTV
Забраната не важи единствено за камиони, пренасящи животни, бързоразвалящи се хранителни артикули, артикули на температурен режим и рискови товари.

В края на летния сезон и поради поредицата от почивни дни, КАТ впряга целия си запас за надзор по пътищата в страната. Полицейски екипи ще се влеят в трафика, а тяхна цел ще бъдат тези, които демонстрират очевидно пренебрежение на разпоредбите.

" Екипи на полицията ще нареждат камери, с които ще се снимат извършители, които си разрешават по автомагистралите да карат в лентите за наложително прекъсване, когато възникне случай, злополука и така нататък ", изясни гл. инсп. Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " -ГДНП.

Ще бъдат извадени и всички камери за скорост, които ще се местят на всеки час. Традиционно ще се следи и за приложимост на опиати и алкохол, както и за водачи без книжки.

Освен пътуващите в България, няма да липсват и заминаващи в чужбина.

" Около 45 хиляди ще бъдат в чужбина, най-голямата част от тях чакаме да отидат в прилежаща Гърция - към 30 хиляди ", сподели шефът на Института за разбор и оценки в туризма Румен Драганов.

Очаква се доста от българите да слеят дългия уикенд и с отпуск през седмицата за последна отмора преди първия образователен ден.

В интензивния трафик ще се включат и доста задгранични жители - директни пасажери и туристи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР