Половин година преди Папа Франциск да посети страната ни влизаме

...
Половин година преди Папа Франциск да посети страната ни влизаме
Коментари Харесай

Монахини правят лечебен мехлем до ...

Половин година преди Папа Франциск да посети страната ни влизаме в първия католически манастир на сестрите бенедектинки в България. Историята му стартира преди повече от век, само че и до през днешния ден монахините в шуменското село Царев брод не престават да одобряват всеки, които има потребност и да вършат вълшебен мас, чиято рецепта пазят в загадка, само че споделят, че е оказал помощ на хиляди, оповестява Нова тв.

Повече от 100 години монахините от манастира на сестрите бенедиктинки в шуменското село Царев брод оказва помощ както за духовното, по този начин и за физическото здраве на хората. В момента в него има 5 монахини – от Полша, Филипините, Кения, Намибия и България.

„ Нашият живот е прелестен живот, тъй като знаем, че живеем със себе си и отдаваме живота си за славата на Бога. Мисля, че всички работим дребни неща, които ние вършим с религия, Господ приема и оказва помощ на другите хора ”, сподели сестра Каролина.

Сестрите бенедиктинки развиват благотворителна активност в селото и района. Те работят и с доста деца в локалното учебно заведение. Както и в църквата към манастира.

„ Това, което виждам у децата е, че те имат потребност да знаят. За страдание, не всеки родител има опция да познава някого, който да изясни нещо за вярата. Според мен, към децата -основното е да им дадем опция да се срещнат с Бог. Той си прави своите неща, своите пътища, значимото е да им се даде късмет да видят, че той не е служител на реда от горната страна, които да следи за неприятните неща, а желае да е част от живота им ”, изясни сестра Надя.

Манастирът е прочут с целебния мас, създаван от сестрите. Основната му съставна част е невен. Билката монахините отглеждат сами в градината на манастира. „ Ние го вършим лятото, когато има цветя в градина. Обикновено края на май и цялостен месец юни го вършим ”, описа сестра Клеменс.

„ Силата на растението не идва от другаде, а от Бог. Ако хората имат религия в Бога – те имат религия в мехлема. Хората би трябвало да помнят, че силата на мехлема е от Бог ”, сподели сестра Мария-Агнес.

„ Нашият мас служи да намира връзка и да накара хората да мислят за духовно в своя живот, тъй като нашият мас лекува рани, само че също и псориазис и екземи. Много хора получават нещо от терзание, от разнообразни проблеми. Ако няма мир в душата, тялото получава разнообразни проблеми, разнообразни екземи, разнообразни заболявания. Ако е здрава душата и тялото е крепко ”, изясни сестра Каролина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР