Положително е, че и БСП се присъединиха към разговорите и

...
Положително е, че и БСП се присъединиха към разговорите и
Коментари Харесай

Вили Лилков: Да не поставяме под въпрос легитимността на СОС и да намерим решение до 25 януари

" Положително е, че и Българска социалистическа партия се причислиха към диалозите и общо е мнението, че на 25 януари би трябвало да намерим решение ".Това съобщи общинският консултант от „ Синя София “ проф. Вили Лилков след лидерската среща в СОС, съобщи БГНЕС.

Повторихме нашите оферти: избор на ръководител, краткотрайно, до приемането на бюджета; структуриране на непрекъснатите комисии към Общинския съвет на паритетен принцип, според от представителството на всяка политическа мощ в Общинския съвет; кметът да внесе стратегия за ръководство, промяна и конструкция на общинската администрация; Общинският съвет да стартира работа по така наречен правене на оперативната работна стратегия и да стартираме към този момент да отхвърляме работата, която се е натрупала като преписки и отчети към Общинския съвет и кметът да стартира да дава отговор на обичайните въпроси на жители и на общински съветници, акцентира Лилков.

След това краткотрайният ръководител следва да подаде оставка. „ Това време ще даде на политическите сили да продължат договарянията за вероятно сформиране на съдружно болшинство, което да поеме ръководството на столицата “, изясни той и добави, че това е рамката, в която би трябвало да се влезе, защото сега е очевидно, че съдружно съглашение за вдишване на ръководството на София не може да бъде реализирано.

По думите му пътят, която извървяха политическите сили, демонстрира това.

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера също посочи като позитивно, че диалозите не престават, тъй като „ можеше да се случи противоположното “. „ Категорично не изключвам никоя от политическите групи от диалозите и още веднъж ще поканим сътрудниците от ГЕРБ и от „ Възраждане “. Надяваме се четвъртък или петък да имаме още веднъж среща, на която кметът Терзиев пое ангажимент да запознае в общи линии общинските съветници с плановете и предвижданията на бюджета, което ще бъде извънредно потребно “, счита той.

Контрера открои като извънредно значимо да се води редом диалогът за непрекъснатите комисии, с цел да не се окажат те в идващия миг различен огромен и нерешим проблем. „ Смятам, че в последна сметка диалогът ще надделее и за мен на 25 януари би трябвало да излезем с решение, тъй като другояче Общинският съвет се трансформира в нещо като фарс, което не е добре за града “, съобщи той.

Лилков заключи, че не е прелестно да се изпадне в обстановка да се сложи под въпрос легитимността на СОС след третия месец, като прикани всички политически сили да намерят отговорност и да се откри решение до 25 януари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР