Положителният отговор от страна на ЕС на масовото разселване на

...
Положителният отговор от страна на ЕС на масовото разселване на
Коментари Харесай

”Хюман Райтс Уоч” сочи България като държава-насилник над мигрантите

Положителният отговор от страна на Европейски Съюз на всеобщото разселване на украинци след началото съветската инвазия в Украйна през февруари внезапно е контрастирал с непозволеното отношение към мигрантите и търсещите леговище от други райони на света, показва правозащитната организация.

 

От отчета също по този начин излиза наяве, че бързорастящата през годината инфлация, изключително във връзка с цените на храните и силата, както и дълготрайните стопански последствия от пандемията от COVID-19, са оказали негативно въздействие върху правата на хората, живеещи с ниски приходи или в беднотия. Засегнати са били правото на съответен витален стандарт, на храна, на опазване на здравето, на жилище и на обществена сигурност.

 

Данните на Европейски Съюз от септември 2022 година демонстрират, че 95,4 милиона души (21,7% от населението) са били изложени на риск от беднотия или обществено изключване, като дамите са били изложени на по-висок риск от мъжете, а семействата (особено тези със единствено един родител) със подвластни деца също са били изложени на нараснал риск.

В отчета на " Хюман Райтс Уоч " се установи, че равнищата на беднотия в Румъния и България надвишават 30%. Отбелязва се и че през юни страните членки са показали пред Европейската комисия националните си цели за понижаване на бедността, като са се заели до 2030 година да понижат с 15,6 милиона души броя на хората, изложени на риск от беднотия или обществено изключване.

 

По отношение на върховенството на закона в отчета написа, че през тази година институциите на Европейски Съюз са траяли да наблюдават за опасения, свързани с върховенството на закона, в няколко страни членки на Европейски Съюз, само че не са подхванали решителни дейности. Отбелязва се, че Групата на Европейския парламент за наблюдаване на върховенството на закона е траяла да следи България, Словакия и Малта и е засилила активността си във връзка с свободата на медиите в Гърция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР