Положителните емоции на хората в световен мащаб са най-високите, наблюдавани

...
Положителните емоции на хората в световен мащаб са най-високите, наблюдавани
Коментари Харесай

Gallup: Положителните емоции на хората в света са рекордно високи от 2020 г. насам

Положителните страсти на хората в международен мащаб са най-високите, следени от 2020 година насам, а негативните страсти понижават леко за първи път от 2014 година насам съгласно отчет на Gallup, представен от международните организации.

Мащабно многохилядно изследване в 142 страни e открило, че хората посвещават от ден на ден време на ученето на нови неща и усвояват нови познания с рекордни темпове. Самотата и стресът към момента са проблем, само че изключително младежите бързо се възвръщат след пандемията.

Общата настройка е, че има повече неща, за които човек да се радва, в сравнение с е било преди. 

Докладът се основава на съвсем 146 000 изявленията от 142 разнообразни страни и включва въпроси за това какъв брой постоянно хората са се усмихвали, смели са се, чувствали са се уважавани или са научили нещо забавно.

Сред хората понижават също по този начин страсти като безпокойствие, стрес, горест и яд, както и физическа болежка. Тези резултатите са изненадващо оптимистични, като се има поради, че в международен мащаб не липсват вести, предизвикващи безпокойствие.

Усещането за благополучие е най-високото от началото на пандемията, то се дефинира като стойност с цифрата 71 от 100 по показателя на позитивното прекарване.

За съпоставяне, отчетът от 2021 година класира световното благополучие на 69 от 100, а отрицателните прекарвания – на най-високото равнище за всички времена.

Въпреки напрежението и самотата младежите са се оказали издръжливи. Въпреки това съгласно тазгодишното изследване негативните страсти са по-високи, в сравнение с преди десетилетие, има и големи разлики в благосъстоянието на страни в спор като Украйна.

Съединени американски щати изпадат от листата на 20-те най-щастливи страни, значително заради това, че младежите споделят чувство за по-голямо злощастие, съгласно предходен отчет на Gallup.

Самотата продължава да бъде проблем, засягащ към един на всеки петима души по света. Самотните хора също са по-склонни да оповестяват, че се усещат тъжни, обезпокоени или ядосани, а други проучвания демонстрират, че това може да има съществени последствия за здравето.

Има обаче причина да сме оптимисти, даже когато светът се бори с война, политически разтърсвания и естествени бедствия, сочат данните. Повече от половината интервюирани хора са споделили, че са създали нещо нова или са научили нещо забавно през предходния ден, което е рекордно високо равнище.

Проучването открива също, че младежите като група са били издръжливи на напрежението от последните няколко години и са се възстановили до равнищата на благополучие отпреди пандемията по-бързо от хората на възраст над 30 години.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР