Положителна е пробата на лекар от детското отделение на многопрофилната

...
Положителна е пробата на лекар от детското отделение на многопрофилната
Коментари Харесай

Лекар от детското отделение на разградската болница е с коронавирус

Положителна е тестът на доктор от детското поделение на многопрофилната разградска болница, като резултатът е получен при изработен PCR тест за ковид.
Това заяви на конференция доктор Ася Генева, шеф на Регионалната здравна ревизия в Разград, съобщи БГНЕС.
Лекарят е бил тестван дружно с всички свои сътрудници, при подхванатите на личния състав проучвания, откакто с позитивни проби преди този момент бяха засечени четиримесечното бебе от Ясеновец и баба му, лежали в детско поделение, преди да бъдат преместени в инфекциозното поделение.
Медикът е в устойчиво положение, лекува се е вкъщи и е под 28-дневна карантина. Броят на заболелите в Разградска област, дружно с този финален случай, е 10. Петима от тях са от Ясеновец /община Разград/, четирима от Бърдоква /община Исперих/. Един от случаите се води от Националния действен щаб в Русе, защото е приет в болница в болница в крайдунавския град и му е взета проба от там. Той обаче е непрекъснат гражданин на село Ясеновец и епидемиологичното изследване за контактните му лица е водено от РЗИ – Разград.
От началото на изключителното състояние до 08:00 часа тази заран РСR- тестванията в лабораторията във Варна от Разград са 68, а направените в разградската лаборатория са 223. Тя е лицензирана и в нея може да се изследва всеки, който пожелае, бе обявено на конференцията.
Резултатите на разградската лаборатория от PCR-тестовете към този момент са меродавни и не се постанова да се изпращат проби за потвърждаване в други лаборатории, защото към този момент има засечени и доказани 5 позитивни теста за COVID-19.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР