Положихме усилия, но вие не приехте подадената ръка, заяви Десислава

...
Положихме усилия, но вие не приехте подадената ръка, заяви Десислава
Коментари Харесай

Христо Иванов оглави комисията за промени в КС, опозицията отказа да участва

Положихме старания, само че вие не приехте подадената ръка, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ
След повече от два часа диспути основаването на краткотрайната комисия, която да преглежда конституционни промени бе признато прието от ръководещото болшинство.

ГЕРБ направиха предложение да има двама ръководители, един от ГЕРБ и един от Политическа партия, което ще покаже воля измененията в действителност да се случат. 

Десислава Атанасова съобщи, че са положили старания да има разговор и консесус, подадената ръка не е призната и те отхвърлят да излъчат свои членове в комисията. Движение за права и свободи също отхвърлиха да предложат свои членове.

Без никаква изненада за единствен ръководител на комисията беше препоръчан Христо Иванов. По време на дебатите се чуха изказвания, че единствената причина за основаването на тази комисия е точно водачът на Демократична България да ръководи нещо, тъй като при разпределянето на останалите комисии не е останало нищо за него.

От „ Възраждане “ също оповестиха, че няма да предложат свои членове.

На процедура с отхвърли на втората политическа мощ ГЕРБ да взе участие в предрешените диалози, работата на комисията се обезмисля. За да има конституционни промени са нужни 160 народни представители, които липсват на ръководещите от Политическа партия, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Демократична България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР