Положението в цялата страна е тежко заради обилния снеговалеж днес,

...
Положението в цялата страна е тежко заради обилния снеговалеж днес,
Коментари Харесай

АПИ: В Североизточна България положението е най-тежко

Положението в цялата страна е тежко поради изобилния снеговалеж през днешния ден, съобщи пред Българска национална телевизия инж. Михаил Рашков - шеф на дирекция „ Поддръжка на пътната инфраструктура “ в АПИ. Има затворени магистрални сектори, а в Североизточна България ситуацията е най-тежко, като съвсем няма пристъпен път.

 Оранжев код беше разгласен в цялата страна, а в Смолянско - червен Оранжев код беше разгласен в цялата страна, а в Смолянско - червен © Българска национална телевизия  Тежка зимна конюнктура в цялата страна Тежка зимна конюнктура в цялата страна
България в клопката на зимата. Сняг, мраз и вятър в цялата страна. Пътната конюнктура е мощно усложнена. На доста места не е спирало да вали от часове....

Има затворени магистрални сектори на „ Хемус “ - от Каспичан до Варна. Участъкът от Автомагистрала „ Тракия “ е затворен сред Карнобат и Бургас, а цялата автомагистрала „ Люлин “ е затворена.

В Североизточна България ситуацията е най-тежко. В областите Русе, Разград, Разград, Търгович, Шумен, Добрич, Варна и Силистра доста малко пътища са проходими. Работи се с регионалните шефове, с цел да се задържи ситуацията. Не се позволява придвижване по секторите, където сега протича снегопочистване, добави на инж. Михаил Рашков.

Той посъветва хората на следващия ден, преди да тръгнат, да се интересуват за настоящата пътна информация в АПИ - в регионалните ръководства или в ситуационния център, както и от уеб страницата на АПИ.
 Основни правила на деяние при зимни условия Основни правила на деяние при зимни условия
Министерството на вътрешните работи осведоми за препоръките на специалистите за съществени правила на деяние при динамична метеорологична прогноза.
 За на следващия ден е разгласен жълт код за съвсем цялата страна За на следващия ден е разгласен жълт код за съвсем цялата страна © Българска национална телевизия
За на следващия ден е разгласен жълт код за съвсем цялата страна.

В Западна България 8 хиляди семейства са без ток поради десетки повреди на мрежата.

Тежка е ситуацията в Смолян и Кърджали. Там снежната завивка доближи до 40 сантиметра. Обявен е червен код за рисково време. В останалата част на страната снегът е сред 10 и 30 сантиметра.

Днес 41 учебни заведения не отвориха порти. Най-много бяха в Разград и Силистра.

Във вторник и сряда всички възпитаници от област Плевен, общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат във почивка. До 1 март в това число няма да учат и в пет общини от област Смолян - Смолян, Баните, Борино, Мадан, Рудозем, Девин, Доспат и Неделино.

Всички гранични пунктове към този момент са проходими и отворени. Опашки от тирове имаше по-рано денем на българо-турската граница. На летището някои от полетите се правят с известни отклонения от разписанието.
Още по тематиката Усложнена зимна конюнктура в цялата страна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР