Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен Снимка: архивЛидерите на

...
Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен Снимка: архивЛидерите на
Коментари Харесай

Все още няма решение за втори мандат на Урсула Фон дер Лайен

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен Снимка: списък

Лидерите на Европейски Съюз още не са постигнали решение за втори мандат на Урсула фон дер Лайен като ръководител на Европейската комисия, съобщи пред публицисти рано тази заран ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след снощната им вечеря, съобщи ДПА. " Целта на вчерашния ден не беше да вземем решение ", сподели Мишел.

ДПА отбелязва, че това става макар всеобщите упования за бързо реализиране на съглашение. Това е планувано за идната седмица, сподели ръководителят на Европейския съвет.   " Наша обща отговорност е да вземем решение до края на юни. 27-те водачи би трябвало да работят интензивно, с цел да подсигуряват, че ще има съглашение за институционалния цикъл и стратегическия дневен ред. Това ще се обясни идната седмица и сегашните диалози бяха потребни за подготовката на идващия Европейски съвет. Но решение ще бъде взето на идващия формален Европейски съвет, който ще се организира идната седмица ", сподели Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

Евролидерите обсъждаха четирите съществени поста в евроинституциите, претендентите за които са представители на първите 3 политически фамилии в Европейски Съюз. Германката Урсула фон дер Лайен от ЕНП се бори за втори мандат като ръководител на Европейска комисия.

Бившият министър председател на Португалия Антониу Коща от ПЕС е претендентът за ръководител на Европейския съвет, а естонският министър председател Кая Калас, част от европейските либерали, е претендент за посланик номер едно на общността.

Малтийката от ЕНП Роберта Мецола издигна своята кандидатура за ръководител на Екологичен потенциал в идващите две години и половина.

Инфо: Българска национална телевизия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР